Grilovacie dosky na ryby, popis
Aby bola pri grilovaní optimálna pohoda, je potrebné mať tiež kvalitné príslušenstvo, ktoré povýši túto činnosť na radostný zážitok. S pomocou grilovacích doplnkov TUNDRA GRILL s dlhou životnosťou už bude grilovanie skutočnou hračkou.Balenie 2ks.
1. Pred použitím mierne potrite nove dosky jedlým olejom
2. Pripravte si rybie filety . Malé ryby môžete grilovať celé.
3. Pripravené ryby nasoľte v dostatočnom predstihu pred grilovaním - odporúčame minimálne 6 hodín vopred. Ak ryby neboli solené dopredu, je potrebné ich potierať slanou vodou (pri grilovaní), alebo ich môžete posoliť menším množstvom. Dávajte však pozor, aby ste nepoužívali príliš veľa soli !
4. Pripevnite ryby / filety na dosku spôsobom, že koža ryby sa dotýka drevenej dosky a hlava ryby smeruje nadol.
5. Dosky umiestnite cca 50cm od plameňa tak, aby ryba smerovala k ohňu. Upravte vzdialenosť tak, aby vyžarujúce teplo smerovalo priamo k rybám. Teplo je dostačujúce, ak môžete udržať ruku pred rybou po dobu asi 10 sekúnd, bez toho aby ste sa popálili. Začnite s malým plameňom, ktorý postupne zvyšujte podľa potreby. Nenechajte sa zlákať použitím príliš vysokého plameňa - pomalé pečenie je kľúčom na dosiahnutie dobrého výsledku.
6. Ryby sa budú piecť asi 1 až 1,5 hodiny. Veľké ryby zvyčajne vyžadujú trochu dlhšiu dobu pečenia. Dobre upečenú rybu spoznáte podľa zlatistej farby s malými trhlinami na povrchu.
ČISTENIE
Ihneď po grilovaní vyčistite celú dosku aj s držiakom. Používajte iba teplú vodu a kefu.
TIPY
• Pri pečení rýb na grile alebo v rúre nezabudnite, že z rýb bude kvapkať mastná šťava. Pečte ryby pomaly, aby sa dosiahli čo najlepšie výsledky. Pri veternom počasí umiestnite grilovaciu dosku tak, že doska je na náveternej strane.
• Ak pridáte na ryby trochu masla, značne tým zvýrazníte ich lahodnú chuť. Ak chcete vyskúšať nové chute, môžete použiť napríklad kôpor, cibuľu, citrón, citrónové korenie, koňak alebo iné korenie podľa vlastného vkusu a fantázie.
• Pri servírovaní môžete pokryť dosku hliníkovou fóliou. Ryby môžete ozdobiť nejakým šalátom a ryžou. Mäso môže byť tiež úspešne pripravené podobnými spôsobmi.
Produkty Tundra Grill ® sú vyrobené z pevnej kvalitnej fínskej ocele a disponujú širokou paletou použitie: grilovanie a údenie mäsa a rýb, smaženie lososa, grilovacích klobás, rovnako ako varenie v hrnci. Unikátny výklopné panvice predstavujú pevnú plochu pre varenie aj v tých najťažších železných hrncoch a panviciach.
Tundra Grill ® je ideálna pre celoročné použitie - príjemne vyhreje altánok, prístrešie, típí alebo akýkoľvek priestor, kde sa ľudia môžu zhromaždiť v okolí grile a vychutnávať si teplo, ale predovšetkým jedlo, spoločne. Vzhľadom k tomu, že vzduch cirkuluje z priestoru pod grilom, nevzniká dym, ako pri ohni pod holým nebom. holým nebom.